Bemesten

Zodebemesten Vervaet

Zodebemester 2 vervaetZodebemester 1 vervaetVervaet driewieler met een tank van 16 m³ voorzien van GPS/RTK stuursysteem en een 9.70 meter brede TBL zodebemester voorzien van gps (10x) gestuurde secties (zo weinig mogelijk dubbel bemesten)

 

 

Zodebemesten Schuitemaker

Robusta 225 1Robusta 225 2Schuitemaker Robusta 225, tandemas tank met schuifas en luchtdrukwissel. De tank is 22.5 m³ groot en wordt gevuld met een 9 m³/min pomp, er wordt bemest met een 8.70 meter Vredo zodebemester. De tank is ook uitgerust meteen geijkte weeginstallatie en bemonstering automaat, De trekker is uitgerust met een gps-rtk stuursysteem.

Video zodebemesten Robusta

Plaats specifiek bouwlandbemesten

Evers Garanno 6Evers Garanno 5Met de huidige scherpe bemestingsnormen is bemesten topsport geworden, drijfmestgiften van rond de 30-35 m³ rundveemest op maisland zijn de standaard vandaag de dag, Om  deze mest toch zo efficiënt mogelijk te benutten is drijfmest rijenbemesting een zeer goede toepassing. De specialebemester injecteert om de 75 centimeter 2 stroken mest op 12 -14 cm diepte . Door middel van GPS techniek wordt de plaatsing van deze mest op kaart geregistreerd en vastgelegd.  Met deze gegevens kan de trekker met maiszaaimachine een aantal dagen na het bemesten de mais precies tussen de meststroken zaaien, dit alles met een nauwkeurigheid van 2.5 centimeter.

Door het gebruik van rijenbemesting stijgt de P-efficiëntie met 50%, doordat de mest in een “depot” in de grond ligt  blijft de stikstof langer in ammoniumvorm aanwezig wat het risico op uitspoeling aanzienlijk verkleind.  Een betere P en N efficiëntie leveren  een positieve bijdrage aan de resultaten van de kringloopwijzer. 

Bouwlandbemesten

Bouwlandbemesten 2Bouwlandbemesten 1Vervaet driewieler met een tankinhoud van 16 m³.

Schuitemaker tandemasser met een tankinhoud van 22.5 m³ de tank is voorzien van een geijkte weeginstallatie en bemonstering automaat.

Schuitemaker drieasser met een tankinhoud van 27 m³  de tank is voorzien van een geijkte weeginstallatie en bemonstering automaat.

 
 

Kunstmeststrooien

Rauch 2017Rauch 2017 2

Voor het strooien van korrel kunstmest gebruiken we een GPS gestuurde kunstmeststrooier die met behulp van EMC techniek de exacte hoeveelheid afgeeft. Met de GPS kunnen we op 2.5 centimeter nauwkeurig rijden ook regeld de GPS de juiste momenten van het starten en stoppen van het strooien op de kopakker en wordt op de wendakker de strooibreedte en hoeveelheid automatich aangepast. Ook hebben we de mogelijheid om met behulp van taakkaarten plaatsspecifiek de kunstmest te doseren. Met behulp van de onboard weeginstalatie kunnen we de juiste hoeveelheden laden.

Mestcontainer

Mestcontainers 1We beschikken over een mestcontainer met een inhoud van 40 m3.

Silo mixen

Silomixen Volvo

Bovengrondse silo’s kunnen wij mixen met behulp van een vleugel mixer aan een mobile kraan. Door de krachtige hydromotor kunnen we “redelijke” mest in een korte tijd mooi homogeen krijgen. Ook de probleem gevallen kunnen we meestal wel los krijgen. Vereiste is een opening van 80cm in het vierkant en minimaal een laag mest van 1 meter diep.

Video silomixen

Mest verspreiden

Strautman Steublitz 1Strautman breedstrooier, heeft een laadvemogen van 20 ton en is voorzien van een weeginstallatie en doseercomputer. 

Vloeibare kunstmest

NTS spuitenGrasland en granen kunnen wij met vloeibare NTS 25+5 of 27+3 kunstmest bemesten, dit gaat met behulp van onze 27 meter brede veldspuit deze is voorzien van gps gestuurde sectie afsluiting, speciale 7 gaats kustmest doppen en staat op brede lage druk banden

Bekalken

bekalkenOm de pH toestand van de grond te verbeteren kunnen wij een bekalking uitvoeren met Dolokal. Meer informatie over Dolokal vind u hier www.bekalkenloont.nl